elpis10: Οι ερασιτέχνες που κυβερνούν το Τραπεζικό σύστημα

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Οι ερασιτέχνες που κυβερνούν το Τραπεζικό σύστημα

Υποτίθεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει στελέχη πρώτης γραμμής τα οποία φυσικά είναι ακριβοπληρωμένα.

Όμως οι πράξεις τους αποδεικνύουν ότι λειτουργούν με ερασιτεχνική διάθεση. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι άλλαξαν σε μια νύχτα τους Επιτρόπους στις τράπεζες διορίζοντας τους ... εαυτούς τους χωρίς να ελέγξουν αν αυτό είναι νόμιμο και εντός των πλαισίων της εταιρικής διακυβέρνησης. Έτσι έφαγαν ... πόρτα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που τους διεμήνυσε ότι δεν θα εγκριθούν οι αλλαγές.
Και αυτό γιατί μέχρι τώρα υπήρχε ένας εκπρόσωπος του ΤΧΣ σε κάθε τράπεζα, ο οποίος είχε μόνο εικόνα για το τι συμβαίνει στην τράπεζα όπου μετείχε. Την εικόνα αυτή μετέφερε στην εκτελεστική επιτροπή. Όμως την αντικατάσταση από τα εκτελεστικά μέλη του ΤΧΣ το κάθε μέλος θα μετείχε στο ΔΣ μιας τράπεζας έχοντας εκ της διπλής ιδιότητάς του εσωτερική πληροφόρηση για τις άλλες τράπεζες με αποτέλεσμα να προκύπτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων. Και να φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι εποπτεύουν και τις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου